Go Back

Kuře v omáčce z červeného oleje (Kou Shui Ji 口水鸡)

Kuře (Kou Shui Ji 口水鸡) je jedním z typických sečuánských jídel. V angličtině se používá pro tento pokrm název „Saliva Chicken“ - slinné kuře.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Appetizer, Main Course
Cuisine Chinese
Servings 2

Ingredients
  

Vaření kuřete

  • 500 g kuřecích stehen
  • 2 lžíce rýžového vína ShaoXing
  • 4 plátky zázvoru
  • 2 ks jarní cibulky

Omáčka

  • 4-6 lžic chilli oleje
  • 2 lžíce čínská sladká sójová omáčka
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 lžíce Chinkiang ocet
  • 3 stroužky česneku nakrájený
  • 1 lžička zázvoru nakrájený
  • 1 ks Nakrájený koriandr na ozdobu volitelné
  • 2 lžičky arašídů nesolených

Instructions
 

  • Do velkého hrnce přidejte kuře, zelenou cibulku a 3-4 plátky zázvoru a víno na vaření. Poté nalijte tolik vody, aby bylo kuře zakryté. Obsah přiveďte k varu na středním plameni, plamen stáhněte a za mírného varu maso nechte 10 minut dusit.
  • Vypněte plamen a nechte kuře v hrnci (přikryté) dalších 10 minut.
  • Během vaření kuřete si připravte ledovou lázeň přidáním ledu a vody do velké mísy.
  • Opečte arašídy ve studeném woku na mírném ohni, dokud lehce nezhnědnou. Nechte vychladnout a poté je rozdrťte na malé kousky.
  • Smíchejte všechny ingredience na omáčku dohromady v malé misce.
  • Když je kuře uvařené, přendejte ho pomocí kleští do ledové lázně. Odstavte dokud kuře zcela nevychladne. Přeneste kuře na prkénko. Odstraňte kosti a poté nakrájejte kuře na kousky a naskládejte do misky.
  • Kuřecí maso přelijeme omáčkou a ozdobíme koriandrem a rozdrcenými arašídy
  • Podáváme s rýží