Kuře s černými fazolemi (Dou Chi Ji Ding 豆豉雞丁)
Fermentované černé fazole dodávají tomuto čínskému receptu, který se rychle a snadno připravuje, svou vlastní jedinečnou chuť.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Main Course
Cuisine Chinese
- 400 g vykostěná kuřecí stehna
- 1 ks malá zelená paprika nebo po ½ červené a zelené papriky
- 3 lžíce oleje
- 3 stroužky stroužky česneku oloupané a nakrájené
- 3 cm zázvoru oloupaného a nakrájeného
- 2 lžíce lžíce fermentovaných černých fazolí douchi
- 2 ks chilli papričky podle chuti
- 2 ks jemně nakrájené zelené jarní cibulky
- 1 lžička sezamového oleje
Marináda
- 1 lžíce rýžového vína Shaoxing
- ¼ lzičky soli
- 1½ lžičky kukuřičného škrobu nebo bramborového
- 1 lžička lehké sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
Kuřecí maso nakrájejte na kostky o velikosti 1-2 cm a vložte do mísy. Smíchejte přísady na marinádu, přidejte k nakrájeným kuřecím kouskům a dobře promíchejte.
Nakrájejte papriku (papriky) na malé čtverečky velké tak, aby se hodily ke kuřeti.
Rozehřejte pánev wok na silném plameni, přidejte 1 lžíci oleje, pak přidejte papriku a smažte, dokud není horká a mírně rozvařená, ale stále ještě křupavá. Vyjměte ji a dejte stranou.
Wok znovu rozehřejte na silném plameni. Přidejte zbytek oleje, roztočte ho po pánvi, přidejte marinované kuře a za stálého míchání osmahněte. Kousky masa od sebe při míchání oddělujte. Když se oddělí a začnou blednout, přidejte česnek, zázvor a promíchejte
Smažte, dokud se česnek se zázvorem nerozvoní. Přidejte černé fazole (douchi) a několikrát zamíchejte, dokud je neucítíte. Poté přidejte mletou chilli papričku a do pánve vraťte osmaženou papriku. Pokračujte dokud se kuře nepropeče. Podle chuti osolte. Poté vmíchejte jarní cibulku a mimo oheň sezamový olej. Podávejte s rýží.