Goji (Gōu Qi 枸杞): Berry of health
The red fruits of the Chinese gooseberry ( Lycium chinense ), also called Goji or Wolfberry, are literally packed with…
The red fruits of the Chinese gooseberry ( Lycium chinense ), also called Goji or Wolfberry, are literally packed with…
Chinese cuisine is full of incredible flavors and distinctive ingredients that give dishes a unique character. One of the most…
Have you ever wondered why your homemade Chinese food doesn’t taste like what you get at a restaurant? Shaoxing rice…
Doubanjiang (豆瓣酱) literally means bean paste. There are several versions popular in different areas in China. It is characteristically used…
The Italians have Parmesan, the Chinese fermented black beans. The word “bean” in their name has led to some naming…
Pokud jde o čínskou kuchyni, zejména sečuánskou, těžko můžete přehlédnout jedinečné koření, které dodává mnoha pokrmům vzrušující šmrnc: sečuánský pepř.
Sójové omáčky vyráběné v různých kulturách a oblastech se značně liší.
Bez sójové omáčky se mnoho čínských a japonských pokrmů nedá správně uvařit.